O projektu

Projekt „Poduzetnički inkubator Požega“, je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Trajanje projekta je 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 18.642.984,00 HRK, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 HRK.

Nositelj projekta je Grad Požega, a partneri su: Javna ustanova Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Grad Kutjevo.

Suradnici na projektu su: Veleučilište u Požegi, Ekonomska škola, Tehnička škola, Obrtnička, Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege i Općina Velika.

Poduzetnički inkubator je jedan moderan sustav podrške, koji je namijenjen poduzetnicima početnicima, a pruža mogućnost najma poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama i niz pratećih usluga, kao što su: savjetovanje oko pokretanja posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukaciju poduzetnika početnika, pravno savjetovanje i ostale intelektualne i stručne usluge.

Ciljnu skupinu čine: Poduzetnici početnici, ali i postojeći poduzetnici, investitori, putujući profesionalci, gosti, zaposleni u obrazovnim institucijama i drugim partnerskim organizacijama koje rade na razvoju poduzetništva, studenti i učenici završnih razreda srednjih škola.

Poduzetnički inkubator zauzima prostor od cca 1500 m2. Raspolaže sa 4 proizvodne hale sa vlastitim uredom i sanitarnim čvorom, 12 uredskih prostorija veličine 18 m2 i jedne od 37 m2; sve opremljene uredskom i računalnom opremom.

U Inkubatoru je i konferencijska dvorana veličine 76 m2 i edukacijska dvorana veličine 55 m2. Dvorane su opremljene suvremenom prezentacijskom i informatičkom opremom. Dvorane će se moći iznajmiti na dnevnoj bazi, a zamišljeno je da ih koriste kako stanari inkubatora tako i vanjski korisnici, koji ne stanuju u inkubatoru ali imaju povremenu potrebu za prezentacijama proizvoda i usluga ili sastanke sa svojim poslovnim partnerima ili ulagačima.

Obzirom da se Poduzetnički inkubator nalazi unutar gospodarske zone i da je uz sam inkubator na raspolaganju preko 30 tak građevinskih parcela, na kojima će poduzetnici koji uspješno prođu fazu inkubacije, odnosno, stanovanja u inkubatoru, moći će ovdje podignuti svoj vlastiti prostor uz neke druge poticajne mjere.
Na ovaj način, dugoročno će se riješiti problem nedostatka kapaciteta, za inkubaciju novoosnovanih poduzeća na području grada Požege.